Módszerspecifikus Integratív (felnőtt) Pszichoterápia

Módszerspecifikus Integratív (felnőtt) Pszichoterápia képzés

A képzés az Egyesület alappillére, mely két egymásra épülő lépcsőből áll. Az első lépcső az integratív hipnoterápia, melynek elvégzését (és az összes feltételnek való megfelelést) követően az orvosok, fogorvosok és pszichológusok Integratív Hipnoterapeuta címet kaphatnak. Ez a lépcső elegendő a pszichoterapeuta szakvizsgára bocsátáshoz, mint módszerspecifikus képzés.

A második lépcső opcionális, és  kognitív és integratív kommunikációs képzésre épül. Hallgathatják az első lépcsőt elvégzettek, de más érdeklődők is. Amennyiben integratív hipnoterápia képzést végzett és címet kapott hallgató végzi el, úgy ő ezzel a képzéssel (és az ahhoz kapcsolódó feltételek teljesítésével) jogosult a Módszerspecifikus Integratív Hipnoterapeuta címre, amelyet a pszichoterapeuta szakvizsga után Módszerspecifikus Integratív Pszichoterapeuta címre cserélhet.

Elméleti és módszertani háttér

Az integratív pszichoterápia elméleti és módszertani háttere

Az integratív pszichoterápia olyan felnőtt pszichoterápiás módszer, amely a terápiás kommunikációt a módosult tudatállapot hasznosításával, és egy adott terápiás feladatra alkalmazható számos pszichoterápiás módszer felhasználásával kívánja megvalósítani.

A módszer lényege az integratív szemlélet, mely elsősorban módszertani, technikai, másodsorban elméleti síkon nyilvánul meg. A technikai síkon ez egy adott pszichés problémára, illetve pszichoterápiás célkitűzésre, feladatra alkalmazható több, a nemzetközi és hazai irodalomban is hatékonynak ítélt módszer ötvözését jelenti, függetlenül azok

Első képzési szint

Az integratív hipnoterápia képzés felépítése

Óraszám
csoportos sajátélmény, 30 óra
elméleti szeminárium, 30 óra
módszerdemonstráció, 100 óra
szupervízió, 60 óra
egyéni sajátélmény, 20 óra

Jelentkezés

Jelentkezni:   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet, telefonszámot kérünk!

Képzés oktatói

Az integratív (felnőtt) pszichoterápia oktatóinak névsora

Kiképzők
Daubner Béla, dr.
Daubner Eszter
Fábiánné Harkácsi Judit
Gáti Ágnes, dr.
Janovszky Balogh Gabriella
Kácsándi Elvira
Kovácsné Illés Enikő
Kőtörő Emese
Kuritárné Szabó Ildikó, dr.
Licskainé Stipkovits Erika
Mátyás Edit , dr.
Szamosi Éva, dr.
Tessely Karolina, dr.
Tönkő Ildikó

Második képzési szint

Kognitív-viselkedésterápia műhely

A műhely a módszerspecifikus integratív (felnőtt) pszichoterápia képzés második lépcsője, ám önmagában is hallgatható. Hallgathatják az első lépcsőt elvégzettek, de más érdeklődők is. Amennyiben integratív hipnoterápia képzést végzett és címet kapott hallgató végzi el, úgy ő ezzel a képzéssel (és az ahhoz kapcsolódó feltételek teljesítésével) jogosult a Módszerspecifikus Integratív Hipnoterapeuta címre, amelyet a pszichoterapeuta szakvizsga után Módszerspecifikus Integratív Pszichoterapeuta címre cserélhet.

Oklevél megszerzésének feltételei

Az oklevél feltételei

Mind az integratív hipnoterápia (szakvizsga szintű képzés), mind az integratív pszichoterápia módszerspecifikus szintű fázisának végén a részvevők záróvizsgát tesznek. A záródolgozat kidolgozásában és terjedelmében hasonló a pszichoterápiás szakvizsga dolgozatához. A dolgozatot a szupervizor és egy független bíráló értékeli. A záróeset követelményei, feltételei, iránymutató tanácsai a cikk alján tölthetők le.

Hírlevél feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk